Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Dekanić u radnom posjetu Općini Lovas

  • 21. ožujka 2022.
  • Ostalo
fullscreen Župan Dekanić u radnom posjetu Općini Lovas.jpg Župan Dekanić u radnom posjetu Općini Lovas.jpg
Župan Dekanić u radnom posjetu Općini Lovas.jpg

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i njegov zamjenik Franjo Orešković, danas su posjetili Općinu Lovas, gdje ih je u općinskoj vijećnici primila načelnica Tanja Cirba sa suradnicima.

Teme razgovora bile su brojne, vezane za trenutne i planirane projekte koji se provode na području Općine Lovas. Načelnica je župana i zamjenika upoznala s tijekom projekta izgradnje Zimovnika u Opatovcu, kao i mogućim dodatnim sadržajima koji se planiraju u svrhu poticanja gospodarskih aktivnosti. Župan je upoznat i s predstojećom izgradnjom spomen područja „minskoga polja“ u Lovasu, a načelnica ga je izvjestila i o gospodarskim aktivnostima koje se namjeravaju poduzimati u netom otkupljenom poslovnom prostoru bivše strojne radione, nekadašnjeg vlasnika tvrtke Arator doo.

Trenutni prihvat ukrajinskih izbjeglica, radovi na državnoj cesti prema Opatovcu i planirani infrastrukturni projekti, bile su još neke od tema razgovora radnog sastanka.

Predsjednik vijeća Stjepan Milas, zamjenik direktora Agro-klastera Željko Cirba i ravnatelj Razvojne agencije TINTL Mladen Markešić, izvijestili su županijske čelnike o ostalim aktualnostima iz njihovog resora.

Na kraju sastanka, načelnica se zahvalila županu na razumijevanju i potpori Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh