Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici Dunavsko-savske suradnje održanoj tijekom 12. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu i Novom Ulmu

  • 02. srpnja 2022.
  • Međunarodna suradnja
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (1).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (1).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (1).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (2).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (2).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (2).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (3).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (3).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (3).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (4).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (4).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (4).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (5).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (5).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (5).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (6).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (6).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (6).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (7).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (7).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (7).jpg
fullscreen Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (8).jpg Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (8).jpg
Župan Dekanić sudjelovao u Radnoj sjednici (8).jpg

U okviru 12. Međunarodnog dunavskog festivala u Velikoj vijećnici Grada Ulma održana je Radna sjednica Dunavsko-savske suradnje. Cilj radne sjednice bio je okupljanje članova te konkretiziranje suradnje nakon pandemije koronavirusa, u uvjetima nesigurnosti uvjetovane ratom u Ukrajini. Ispred Vukovarsko-srijemske županije u radu sjednice sudjelovao je župan Damir Dekanić zajedno sa suradnicima. U svom obraćanju župan Dekanić naglasio je značaj županijskih strateških projekata za Vukovarsko-srijemsku županiju te je rekao: „Prvi puta sam ovdje u Ulmu, prvi puta sudjelujem u radu Dunavsko-savske suradnje te se veselim suradnji s njenim članovima. Ono čemu želim posvetiti pažnju su strateški projekti koje provodimo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a koji nadilaze naš prostor za koje trebamo partnere i suradnike u okviru Dunavsko-savske suradnje. Nije nužno da u svim projektima sudjeluju svi njeni članovi, no međusobnom suradnjom projekti u okviru ove inicijative mogu dobiti na vidljivosti, dobiti veći značaj te veću priliku da zažive. Upravo takav karakter projekata nam može dati Dunavsko-savska suradnja. Svijet će nakon rata u Ukrajini sasvim drugačije izgledati, sasvim sigurno usmjeren na energente uz novu raspodjelu na tržištu, usmjeren na proizvodnju hrane i primjenu novih tehnologija s naglaskom na zeleno i digitalno. U okviru strategije Vukovarsko-srijemske županije napravili smo nekoliko koraka u tom smjeru i ne očekujemo da ćemo sve moći provesti samo uz pomoć države ili EU fondova. Mislim konkretizirati sve naše korake u provedbi strateških projekata s naglaskom na prethodno navedeno uz korištenje geotermalne energije, intenzivno navodnjavanje i daljnji razvoj drvno-prerađivačke industrije.“

Predsjednik Radne sjednice Dunavsko-savske suradnje Martin Bendel, prvi gradonačelnik Grada Ulma istaknuo je stajališta i teme župana Dekanića vrlo zanimljivima i dodao: „Riječ o gledištima koje treba produbiti i o kojima treba dalje razmišljati tim prije što su spomenute teme bile okosnice Gospodarskog foruma o razvojnim prilikama na području Dunavske regije održanog dan ranije“.

Jedan od zaključaka radne sjednice Dunavsko-savske suradnje bilo je službeno priključivanje Grada Ilok te Brodsko-posavske županije Dunavsko-savskoj suradnji.

Dunavsko-savska suradnja nakon održavanja Radne sjednice u Ulmu obuhvaća predstavnike regionalnih vlasti Ulma iz Savezne pokrajine Baden-Württemberg, Novog Ulma (Neu Ulm) iz Savezne pokrajine Bavarske, Orašje i Županiju posavsku iz Bosne i Hercegovine, Novi Sad, Sombor i Autonomnu pokrajinu Vojvodine iz Republike Srbije kao i Vukovar, Vinkovce, Ilok, Brodsko-posavsku te Vukovarsko-srijemsku županiju iz Hrvatske.

Ispis
Vrh