Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Damir Dekanić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana

  • 22. prosinca 2022.
  • Ostalo
fullscreen Župan Damir Dekanić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana.jpeg Župan Damir Dekanić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana.jpeg
Župan Damir Dekanić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana.jpeg

Božićno vrijeme je vrijeme kada se pozivamo na mir, ljubav, darivanje, međusobno poštovanje, obiteljsko zajedništvo, pažnju prema roditeljima, djeci, najbližima a posebno najmlađima te starima i nemoćnima i onima koji su u potrebi.

To je vrijeme solidarnosti i pomaganja i time se obogaćujemo, a blagdanski dani ispunjeni vjerom i optimizmom daju nam poticaj da učinimo nešto dobro!

U tom ozračju vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i ove godine je odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebitija na području naše županije, kako bi im bar malo uljepšao božićne blagdane. 

Župan Dekanić odazvao se zamolbi Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u okviru humanitarne akcije „Veliko srce za male ljude“ za Pučku kuhinju Vinkovci i Vukovar. Odobrio je sukladno zamolbama i Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca, koje prikupljaju hranu za sve one koje se njima obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ u Vinkovcima, štićenike Dječjeg doma „Sv. Ana“ u Vinkovcima, te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima, te djecu članova Udruge hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima.

Prigodnim poklon paketićima darivao je i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  kao i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Vukovaru, Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji „TRN“ – Tvoje ruke i noge Vinkovci,  Udruge osoba s invaliditetom „Zrno“ Vinkovci, kao i Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji.

Povodom predstojećih božićnih blagdana, župan Dekanić je u suradnji Centara za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja, djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije, obradovao s prigodnim paketićima.

„U ovo božićno vrijeme u nama se bude osjećaji koje nosimo u sebi, nastojimo učiniti nešto za sebe i bližnje, te želimo pokazati kako smo na strani onih koji su u potrebi. Svjestan sam kako se brojne obitelji nalaze u teškoj situaciji, pa im Županija pomaže na razne načine. U ovim blagdanskim danima bila nam je želja posebno obradovati osobe s invaliditetom i nekako im olakšati i uljepšati predstojeće blagdane, kao i djeci u udomiteljskim obiteljima. No od svega toga svima njima su još više potrebna naša srca kako bi osjetili našu toplinu i znali da nisu sami. Ovom prilikom svima želim blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane te puno zdravlja, mira i ljubavi.“ – istaknuo je župan Dekanić.

Ispis
Vrh