Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić zajedno s veleposlanikom Sjedinjenih Američki Država u Republici Hrvatskoj NJ. E. Jamesom Foleyem obišao gradilište đačkog doma u Vukovaru

  • 10. veljače 2010.
  • Obrazovanje, Ostalo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

Župan Božo Galić zajedno s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Nj. E. Jamesom Foleyem obišao je danas Đački dom u Vukovaru, čija je obnova započela krajem siječnja ove godine.

Budući đački dom biti će suvremeno opremljen, te će kao takav moći primiti 150 učenika.

Obnovu učeničkog doma financiraju Sjedinjene Američke Države s 430.000 dolara, a ostatak Ministarstvo regionalnog  razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva. Završetak obnove očekuje se do početka nove školske godine.

Župan Božo Galić je tom prigodom zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći  pri izgradnji i obnovi Učeničkog doma u Vukovaru, te dodao kako Sjedinjene Američke Države kontinuirano pomažu u obnovi i razvoju naše županije i to još od doba mirne reintegracije do danas.

Veleposlanik Foley je izrazio zadovoljstvo  što Sjedinjene Američke Države sudjeluju u obnovi Vukovara, te istaknuo kako će se ta suradnja i nastaviti u ostalim segmentima kako bi pomogli daljnjem razvoju Vukovara, a samim time i Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh