Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem kod premijerke Jadranke Kosor

  • 23. srpnja 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem kod premijerke Jadranke Kosor Župan Božo Galić zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem kod premijerke Jadranke Kosor
Župan Božo Galić zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem kod premijerke Jadranke Kosor

ZAGREB – Danas u Banskim dvorima, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je izaslanstvo Vinkovačkih jeseni - župana Vukovarsko-srijemske županije Božu Galića i gradonačelnika Grada Vinkovaca Mladena Karlića, koji su joj tom prigodom uputili poziv na ovogodišnje „Vinkovačke jeseni“.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Osim o najznačajnijoj manifestaciji tradicijske kulture na ovom području, razgovarali su i o napretku grada te ostvarenim projektima, kao i o onima koji se planiraju.

Župan Galić i gradonačelnik Karlić izvijestili su predsjednicu Vlade o pripremama za 45. Vinkovačke jeseni te predstavili program priredbi. Također, zahvalili su premijerki Kosor na pokroviteljstvu nad Vinkovačkim jesenima, koje će se ove godine održati od 10. do 19. rujna.

Vinkovačke jeseni predstavljaju državnu smotru izvornog narodnog folklora i prikaz turističkih, gospodarskih i drugih dostignuća ovog djela Hrvatske. Svojim programima predstavljaju preko 70 najbolje ocijenjenih izvornih folklornih skupina s oko 8.000 izvođača.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, kazala je da su Vinkovačke jeseni poznate po svojoj folklornoj i kulturno-turističkoj raskoši te da pokazuju bogatstvo i raznolikost hrvatskog folklora, hrvatsku tradicijsku kulturu i narodno stvaralaštvo.

Ispis
Vrh