Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca

  • 24. svibnja 2010.
  • Obrazovanje, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (1).jpg Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (1).jpg
Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (2).jpg Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (2).jpg
Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (3).jpg Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (3).jpg
Župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca (3).jpg

Nakon jedanaest dana trajanja u kojima su odigrane 22 predstave, sinoć je u Hrvatskom domu u Vukovaru, župan Božo Galić svečano zatvorio 17. Festival glumca.

Župan Galić, zahvalivši se na dobrim predstavama ali i glumcima koji su odigranim ulogama  okupili mnogo posjetitelja, što dokazuje činjenica kako su i ove godine tražili kartu više,  pozdravio je sve glumce i nazočne goste, te najavio slijedeći Festival glumca.

Naime, slijedeće godine, Festival glumca svečano se otvara u gradu na Savi - u Županji.

Program zatvaranja započeo je prikazivanjem dokumentarnog filma redateljice Ane Marije Bokor „Lica glumice“, u produkciji MNC iz Zagreba, te je nastavljen svečanom dodjelom nagrada i priznanja zaslužnima, koje je Ocjenjivački sud ovogodišnjeg Festivala izabrao kao najbolje od najboljih, a to su:

- najboljim glumicama – nagrada „Fabijan Šovagović“:

* Slavici Knežević, za ulogu u predstavi „Zečja rupa“, u zvedbi Kazališta „Planet Art“ iz Zagreba

* Barbari Nola, za ulogu Une u predstavi „Gola u kavezu“, u izvedbi Kluba kulture „Moruzgva“ iz Zagreba

- najboljim glumcima – nagrada „Fabijan Šovagović“:

* Krešimiru Mikiću, za ulogu u predstavi „Balon“, Koprodukcije Teatra 2000 i Teatra Exit iz Zagreba

* Joško Ševo, za ulogu u predstavi „Škrtičina“, u izvedbi Šibenskog kazališta

- najboljim mladim glumicama do 28 godina – nagrada „Ivo Fici“

* Ani Maras, za glumačke kreacije u dvije festivalske predstave - „Balon“, u izvedbi Koprodukcije Teatra 2000 Teatra Exit iz Zagreba, te „Ljubav, struja, voda i telefon“, u izvedbi Satiričnog kazališta „Kerempuh“

* Maji Posavec, za ulogu u predstavi „Zečja rupa“, u izvedbi Kluba kulture „Moruzgva“ iz Zagreba

- najboljem glumačkom ostvarenju za lutkarsku kreaciju ili u predstavama za djecu i mlade - nagrada „Nevenka Filipović“ pripala je:

* Jasmini Žiljak, za ulogu u predstavi „E, moj Pinokio“, u izvedbi Gradskog kazališta mladih u Splitu

- nagrada za najbolju predstavu na ovogodišnjem Festivalu -  koja od ove godine nosi ime preminulog velikana hrvatskog glumišta i jednog od utemeljitelja Festivala glumca – nagrada „Vanja Drach“, pripala je:

*Predstavi “Balon“,  Koprodukcije Teatra 2000 i Teatra Exit iz Zagreba.

Dodijeljeno je i priznanje za najbolji kazališni plakat, koje se dodjeljuje trijenalno, a ove godine nagrada je pripala Vanji Cucurliću za plakat predstave „Ilijada 2001“, Gradskog kazališta „Gavella“ iz Zagreba.

Posebno priznanje za doprinos njegovanju hrvatske baštine dodijeljeno je redatelju Himzi Nuhanoviću, za predstavu „Inoče“ Joze Ivakića, u izvedbi Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca, a priznanje je uručila Marija Filipović, u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Nagrade su uručili ovogodišnji Zlatni sponzor XVII. Festivala glumca - Zagrebačka banka, predstavnici svih 5 gradova naše županije, te Vukovarsko-srijemska županija, koja je dodijelila nagradu za najbolju predstavu a uručio je župan Božo Galić.

Ispis
Vrh