Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu

  • 14. studenog 2009.
  • Obrazovanje
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (1).jpg Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (1).jpg
Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (2).jpg Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (2).jpg
Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (3).jpg Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (3).jpg
Župan Božo Galić svečano otvorio novu školu u Mohovu (3).jpg

Povodom blagdana sv. Nikole Tavelića, zaštitnika Mohova, danas je svečano otvorena novosagrađena Područna škola u Mohovu, a vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je presjecanjem vrpce otvorio školu, koja pripada Osnovnoj školi „dr. Franje Tuđmana“ u Šarengradu.

Ovu najveću investiciju u Mohovu, u posljednjih sto godina, u cijelosti je financirala Vukovarsko-srijemska županija u iznosu oko 2 500 000 kuna.

U Mohovu, mjestu koji broji oko 300 stanovnika, i petnaestak mališana koji su do sad pohađali nastavu u 120 godina staroj školi, s punim pravom ovaj događaj može se nazvati povijesnim, jer je Mohovo sada dobilo suvremnu i prikladno opremljenu obrazovnu instituciju.

U okviru nove škole, osim dvije učionice, zbornice, kabineta i kuhinje, nalazi se i igralište za mali nogomet, a predstoji i opremanje škole modernim učilima.

Svečanosti otvaranja nazočili su zamjenici vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba i Mato Golubičić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Grgo Krajina, gradonačelnik Iloka Miroslav Janić, ravnateljica OŠ u Šarengradu Margita Sabljić te brojni uzvanici i gosti, kao i učenici koji pohađaju školu u Mohovu i Šarengradu, koji su izveli prigodan program.

Ispis
Vrh