Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka

  • 16. studenog 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka Župan Božo Galić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka
Župan Božo Galić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima, primio je danas u Vukovaru u Palači Srijem  Oleksandra Levchenka veleposlanika Ukrajine koji je u nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Župan Galić je u prijateljskom i otvorenom  razgovoru istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Ukrajine. 

Župan Galić upoznao je veleposlanika Levchenka s aktualnim gospodarskim i političkim stanjem u županiji. Istaknuo je želju za uspostavom kvalitetne suradnje s Ukrajinom, osobito na području gospodarstva, dodajući kako je Vukovarsko-srijemska županija ove godine potpisala sporazum o suradnji sa Zakarpatskom oblasti.

Budući na dobre odnose koje Ukrajina ima s Hrvatskom, dogovoreno je da se oni intenziviraju i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije svega na području kulture i turizma. Ove je godine zabilježen značajan trend porasta dolaska ukrajinskih gostiju na Jadran. Kako je rečeno na sastanku, u budućnosti bi se trebalo raditi na povećanom  broju ukrajinskih turista Slavoniji, kao i hrvatskih Ukrajini.

Na sastanku je zaključeno kako će se u daljnjim zajedničkim kontaktima nastojati proširiti svekoliki oblici suradnje.

U pratnji veleposlanika bila je Olga Ros, ataše u Veleposlanstvu Ukrajine.

Prije nastupne posjete, župan Galić i veleposlanik Levchenko nazočili su polaganju kamena temeljca za izgradnju Ukrajinskog doma u Vukovaru,a čiju izgradnju potpomaže i Vukovarsko-srijemska županija.

Ispis
Vrh