Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio mađarskog veleposlanika Pétera Györkösa

  • 16. studenog 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Župan Božo Galić primio mađarskog veleposlanika Pétera Györkösa Župan Božo Galić primio mađarskog veleposlanika Pétera Györkösa
Župan Božo Galić primio mađarskog veleposlanika Pétera Györkösa

Vukovar - Župan Božo Galić danas je u svom Uredu primio veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Pétera Györkösa te zamjenika veleposlanika Józsefa Magyara.

Teme o kojima su razgovorali odnose se na dokumente potpisane tijekom 3. zajedničke sjednice hrvatske i mađarske Vlade, a to su:  infrastrukturni projekti, energetsko povezivanje Mađarske i Hrvatske, uspostava biosfera rezervata na Muri-Dravi-Dunavu, pogranična suradnja, projekti vezani uz manjinska pitanja i mađarska manjina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Veleposlanik Gyorkos izrazio je  zadovoljstvo suradnjom i prihvaćenim projektima te, osim poznatog Koridora 5c kao jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata između Mađarske i Hrvatske, istaknuo i projekt biosfera rezervata koji će biti jedan od najvećih u Europi te dobru  suradnju Županije sa predstavnicima mađarskih manjina.

Župan Galić je istaknuo što bolju povezanost naših dviju zemalja, jer očekujemo biti primljeni ili u vrijeme kada Mađarska bude početkom 2011. godine predsjedavala Europskom unijom ili tijekom 2012. godine.

Ove pripreme koje trebamo su u tom pravcu te nastojimo razvijati i buduću suradnju u projektima od zajedničkog interesa, a koje ćemo kandidirati u europske fondove.

Po završetku sastanka, veleposlanik Györkös i župan Galić, zajedno sa predstavnicima Koordinacije nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije i Udruge Mađara grada Vukovara, položili su vijence i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, odajući počast svim žrtvama među kojima je poginulo i 36 Mađara u obrani Vukovara.

Ispis
Vrh