Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić održao radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Jakovom Krešićem i članovima Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem

  • 15. veljače 2010.
  • Promet i komunikacije, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić održao radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Jakovom Krešićem i članovima Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem Župan Božo Galić održao radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Jakovom Krešićem i članovima Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem
Župan Božo Galić održao radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Jakovom Krešićem i članovima Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem

Župan Božo Galić održao je danas radni sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Jakovom Krešićem, te članovima  Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem, u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru.

Uz najbliže suradnike župana Galića sastanku su nazočili i saborski zastupnici , te gradonačelnici naše županije, kao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jakov Krešić zajedno s članovima Uprave Josipom Škorićem i Borisom Majićem održao je prezentaciju o realizaciji projekta  na području Vukovarsko-srijemske županije kao i o planovima aktivnosti za 2010.,te planovima  aktivnosti do 2012.godinu.

Ukupna ulaganja u javne ceste na području Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju  od 2005.do 2009.godine iznose 223,3 milijuna kuna, od kojih 47,5  milijuna kuna za projektiranje , 18, 4 milijuna kuna za izgradnju, 132,2 milijuna kuna za betterment I+II i 25,2 milijuna kuna za pojačano održavanje.

Ključna tri projekta planirana na području Vukovarsko-srijemske županije u idućem trogodišnjem razdoblju jesu brza cesta od Županje do Vukovara, obilaznica Vukovar, Istočna obilaznica Vinkovci uključujući  i III dionicu Južne zaobilaznice Vinkovci kao i Srijemska granična transverzala; Dionica Ilok-Vinkovci.

Planirana ukupna ulaganja u javne ceste na području Vukovarsko-srijemske županije u 2010. godini iznositi će oko 27,3 milijuna kuna od kojih za projektiranje 8,0 milijuna kuna, za izgradnju  10,0 milijuna kuna a pojačano ulaganje 9,3 milijuna kuna, dok ukupna ulaganja u javne ceste u razdoblju od 2009.godine do 2012. godine planiranu su u iznosu oko 200,5 milijuna kuna.

Financiranje ovih iznimno važnih projekta za razvoj  prometne infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske ceste najvećim dijelom  planiraju pokriti iz vlastitih sredstava, dok ostali dio iz europski fondova.

U obraćanju medijima, župan Galić  je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vukovarsko-srijemske županije sa Upravom Hrvatskih cesta, te istaknuo važnost  daljnjeg ulaganja u prometnu infrastrukturu kao ključnoj pretpostavci bržeg ukupnog razvoja Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh