Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio uskrsnom druženju Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

  • 18. travnja 2011.
  • Ured župana, Hrvatski branitelji
fullscreen Župan Božo Galić nazočio uskrsnom druženju Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Župan Božo Galić nazočio uskrsnom druženju Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja
Župan Božo Galić nazočio uskrsnom druženju Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Članovi Saveza se već tradicionalno okupljaju uoči Uskrsa kako bi molili za još tražene hrvatske branitelje i civile te poginule i zatočene, tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj

Župan Božo Galić nazočio je polaganju vijenaca i paljenju svijeća na spomeniku Glas hrvatske žrtve - Zida boli na zagrebačkom  groblju Mirogoju, te na grobnici neidentificiranih  žrtava iz Domovinskog rata na krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

Nakon polaganja služena je sv. misa u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, na kojoj je nazočio i župan Galić, kao i zajedničkom druženju članova Saveza udruga, koji su tom prilikom podsjetili da je trenutno još 1.013 slučajeva neriješenih sudbina, te je na taj način župan dao podršku u njihovom traženju istine.

 “Ne smijemo se, i nitko nema pravo ni na jednoj razini, pogotovo državnoj, umoriti u traženju istine i traženju svih podataka koji će rasvijetliti sudbinu 1.013 osoba s popisa zatočenih i nestalih iz 1991. i 1992.”, poručila je premijerka Jadranka Kosor obiteljima nestalih žrtava Domovinskog rata“.

Predsjednik Saveza udruga Ivan Pšenica izvijestio je da udruge ove godine planiraju organizirati međunarodnu konferenciju o nestalim osobama. Konferencija bi okupila sve relevantne osobe iz regije, i na njoj bi se, rekao je, "konačno bez politizacije" pokušalo otkriti gdje se nalaze transkripti sa zapisima o nestalima, kako bi se riješile sudbine zatočenih i nestalih osoba.

Ispis
Vrh