Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu

  • 22. travnja 2010.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (1).jpg Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (1).jpg
Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (2).jpg Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (2).jpg
Župan Božo Galić nazočio suđenju za ratne zločine počinjene u Lovasu (2).jpg

Beograd – Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik župana Željko Cirba, zajedno sa izaslanstvom Općine Lovas i obiteljima oštećenika, nazočili su suđenju u Okružnom sudu u Beogradu.

Suđenje se odnosi na optužnicu za krivično djelo – ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Lovasu, počinjenog u listopadu i studenom 1991. godine, kojom prilikom je smrtno stradalo 69 civila.

Okružnica za ratni zločin tereti 14 pripadnika tadašnje civilne i vojne vlasti, teritorijalne obrane i paravojnih oružanih snaga, za stradanje civila u Lovasu.

Po završetku današnje rasprave u Okružnom sudu, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, i Općine Lovas, zajedno sa obiteljima oštećenika, primio je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji, mr.sc. Željko Kuprešak, u svojem Uredu u zgradi Veleposlanstva, u Beogradu, dajući na taj način potporu obiteljima da svojim sudjelovanjem doprinesu bržem sankcioniranju ratnih zločina.

Ispis
Vrh