Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić nazočio obilježavanju završetka tri projekta u Općini Stari Jankovci

  • 21. lipnja 2019.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić nazočio obilježavanju završetka tri projekta u Općini Stari Jankovci Župan Božo Galić nazočio obilježavanju završetka tri projekta u Općini Stari Jankovci
Župan Božo Galić nazočio obilježavanju završetka tri projekta u Općini Stari Jankovci

Obilježen je završetak tri projekta u Starim Jankovcima, a riječ je o Reciklažnom dvorištu Strmečica-Novi Jankovci, višenamjenskoj dvorani u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica i cesta u ulicama Nikole Tesle i Braće Radića u Starim Jankovcima.

Načelnik Općine Dragan Sudarević istaknuo je kako je ovo najveća investicija u Općini Stari Jankovci od 1998. godine i mirne reintegracije. “Sva tri projekta su vrijednosti preko 9 milijuna kuna i financirani su EU sredstvima i sredstvima resornih ministarstava.”, istaknuo je Sudarević, zahvalivši se svima koji su radili na realizaciji ovih projekata.

Ovoj svečanosti nazočio je i vukovarsko – srijemski župan Božo Galić koji je pohvalio rad, kako načelnika Općine, tako i svih zaposlenika, te im poručio da samo tako nastave. Nakon kraće prezentacije projekta svi sudionici uputili su se u obilazak cesta u ulicama Nikole Tesle i Braće Radića u Starim Jankovcima. Riječ je o nerazvrstanim ulicama s najvećom frenkvencijom u Općini Stari Jankovci.

Potom su svi nazočni otišli do višenamjenske dvorane u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica te au, uz pomoć najmlađih korisnika, rezanjem vrpce otvorili ravnateljica Dječjeg vrtića Gordana Radić i župan Božo Galić. Kako je istaknuto, Dječji vrtić trenutno pohađa 47-oro djece podijeljenih u tri grupe i ova dvorana doprinijeti će sigurnosti dijece i zaposlenika, ali i omogućiti raznovrsne sadržaje te oplemeniti prostor vrtića.

Nakon toga otvoreno je i novo reciklažno dvorište te je navedeno kako je Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta “Strmečica”-Novi Jankovci sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. godina. Rečeno je kako će u ovom reciklažnom dvorištu svi stanovnici općine Stari Jankovci moći besplatno zbrinjavati 48 vrsta otpada.

Ispis
Vrh