Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na središnjoj svečanosti 5. Dana zagrebačkih branitelja Vukovara

  • 26. rujna 2011.
  • Hrvatski branitelji, Ured župana

I ove  godine Udruga zagrebačkih branitelja Vukovar održava Dane zagrebačkih branitelja Vukovara u spomen na poginule, preminule i nestale suborce iz Bitke za Vukovar u jesen 1991. godine.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, gradonačelnika Grada Zagreba, vukovarsko-srijemskog župana, ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Grada Vukovara, a u organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara središnja svečanost u povodu 5. dana zagrebačkih branitelja Vukovara i 20. obljetnice 204. brigade ZNG RH (vukovarske) održana je danas u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a na kojoj je, uz brojne visoke dužnosnike, nazočio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U Bitki za Vukovar sudjelovalo je 232 Zagrepčana, 72 su poginula u borbenim djelovanjima, 12 ih je preminulo nakon završetka Domovinskog rata od posljedica ranjavanja i boravka u srbijanskim logorima, dok je sudbina 14 sugrađana-suboraca još danas, 18 godina nakon Bitke za Vukovar, nepoznata i vode se kao nestali.

Ispis
Vrh