Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić na 43. Iločkoj berbi grožđa

  • 04. rujna 2010.
  • Ured župana

Tradicionalnoj gospodarsko-turističkoj manifestaciji 43. „Iločka berba grožđa“ koja se  i ove godine održava u iločkoj srednjovjekovnoj jezgri nazočio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Uz  župana Božu Galića, svečanom programu 43. Iločke berbe grožđa, nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Iloka Vladimir Šeks, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković  te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Iločka berba grožđa u Iloku se održava tradicionalno od 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda i slavljenja dobre godine.

Pred brojnim Iločanima i njihovim gostima nastupili  su Blanka Došen i tamburaški orkestar, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Fra Petar Bakula iz Posušja, KUD Julije Benešić, SKPD Ljudevit Štur, Did Tunja i bać Roka, a nakon vatrometa koncert je održao glazbeni sastav Prva liga.

U razdoblju od osam dana, koliko je ove godine trajala ova velika fešta vina i dobre zabave, u najistočnijem  gradu Hrvatske, glavni organizatori manifestacije, Grad Ilok i Turistička zajednica ovoga grada, ponovno su za sve svoje goste priredili čitav niz zanimljivih događanja.

Ispis
Vrh