Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zlatna povelja za najbolji nastup pripala Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 19. rujna 2008.
  • Ostalo
fullscreen Zlatna povelja za najbolji nastup pripala Vukovarsko-srijemskoj županiji Zlatna povelja za najbolji nastup pripala Vukovarsko-srijemskoj županiji
Zlatna povelja za najbolji nastup pripala Vukovarsko-srijemskoj županiji

Zagreb- Na večerašnjoj Eko-etno večeri, u okviru 6. sajma proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska, koji se održava od 16. do 21. rujna na Zagrebačkom velesajmu, dodjeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima.

Sajam je ove godine okupio preko 600 izlagača iz 15 hrvatskih županija, 10 općina i gradova, a drugu godinu za redom predstavila se i Fedreacija BiH. 

Unatoč tako jakoj konkurenciji Vukovarsko-srijemska županija je bila najbolja i osvojila je Zlatnu povelju za najbolji nastup.

U okviru Vukovarsko-srijemske županije predstavilo se četrnaestoro izlagača koji su predstavili autohtone proizvode svoga kraja. Kulen, rakija, med, vino, šlingeraj, samo su neki od tih proizvoda koji su dio bogate i dobro nam znane, gastronomske ponude vukovarsko-srijemskog kraja. No među našim izlagačima bilo je i onih koji su se predstavili eko-proizvodom.

Ta bogata ponuda, lijepo uređen štand, ugodni domaćini štanda, rezultirale su s još tri nagrade koje odlaze u Vukovarsko-srijemsku županiju:

Priznanje za najatraktivniji eko-etno proizvod-sušena jabuka (kalotina) – OPG Sumrak iz Vinkovaca

Priznanje medijskih pokrovitelja za najdomaćina sajma pripalo je Vukovarsko-srijemskoj županiji

Priznanje medijskih pokrovitelja za najorginalnije predstavljen suvenir Šlingani jastuk – «Šlingeraj» iz Bošnjaka

Tema ovogodišnjeg nastupa VS županije je bila „Lugarnica u šumi“ koja je do detalja uređena kako bi bila što vjerodostojniji prikaz prave lugarnice. Pri njenoj izradi korišteni su samo prirodni materijali, a uloženo je mnogo vremena i truda. Što vjernijem prikazu doprinjela je i vrijedna zbirka prepariranih životinja Hrvatskih šuma. Za uređenje izložbenog prostora županije zaslužni su Upravni odjeli Vukovarsko-srijemske županije, Uprava šuma Vinkovci, i županijska Turistička zajednica.

„Eko etno Hrvatska“ je izložba koja se održava već šestu godinu za redom. Njezin cilj je okupiti bogatstvo hrvatskih običaja, zanata, gastronomije, kulture, umjetnosti pod jednim krovom kako bi se očuvale tradicijske vrijednosti svih krajeva „Lijepe naše“. Važnost projekta je prepoznala i Vlada Republike Hrvatske, te njezina resorna ministarstva, koji su od samog osnutka izložbe bili njezini glavni pokrovitelj. 

Ovoj svečanosti u Zagrebu nazočio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je i primio glavnu nagradu.

Ispis
Vrh