Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zbog nadolazećeg Dunavskog vala održan sastanak u Batini

  • 11. lipnja 2010.
  • Ostalo

Zbog izvanrednih mjera obrane od poplava na Dunavu i Dravi, u Batini je  danas  održan sastanak sa čelnicima Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske i Osječko baranjske županije, kojega je sazvao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić .

Uz ministra Pankretića, vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića, osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i njihove suradnike, sastanku su nazočili i čelnici Hrvatskih voda te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pri obilasku terena  ministar Pankretić istaknuo je da  je sve spremno i  nema razloga za zabrinutost.

-Mogu samo reći da smo spremni za dolazak vodenog vala. Izvješća nadležnih službi su pozitivna, učinjeno je sve što se trebalo učiniti i vjerujemo da će vodeni val proći kroz Hrvatsku bez većih šteta, a na eventualna iznenađenja smo spremni i što se tiče ljudi i što se tiče dodatne zaštite – rekao je ministar Pankretić.

Vrh vodnog vala u Batini se očekuje tijekom današnjeg dana.

Razina vode, očekuje se, da će biti niža od one u 2006. godini.

-Razgovarali smo i o štetama, no moramo pričekati da komisije  završe posao  jer nezahvalno je davati bilo kakve procjene istaknuo je župan Božo Galić, te dodao kako se nada da će Vlada RH naći načina, unatoč teškoj financijskoj situaciji, da osigura dodatna sredstva za ugrožene.

Ispis
Vrh