Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Završen Međunarodni otvoreni šahovski turnir 27. Open Bošnjaci

  • 09. siječnja 2023.
fullscreen Završen Međunarodni otvoreni šahovski turnir 27. Open Bošnjaci.jpg Završen Međunarodni otvoreni šahovski turnir 27. Open Bošnjaci.jpg
Završen Međunarodni otvoreni šahovski turnir 27. Open Bošnjaci.jpg

Međunarodni šahovski turnir 27. Open Bošnjaci, održao se  3.- 9. siječnja 2023. godine, u kino dvorani Doma kulture, a organizator turnira bio je Šahovski klub “Bošnjaci“.

Na svečanom otvorenju turnira, u utorak, nazočio je pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, te je poželio svim natjecateljima mnogo uspjeha u osvajanju nagrada.

Pravo sudjelovanja na turniru imale su sve registrirane igračice i igrači iz Hrvatske i inozemstva, a nastupala su 122 natjecatelja. Igralo se Švicarskim sustavom, 9 kola FIDE-varijanta.

Danas je turnir svečano završen, a pobjednik ovogodišnjeg turnira je  velemajstor Ante Šarić iz splitskog Mornara, drugi je velemajstor Blažimir Kovačević, dok je treće mjesto zauzeo Sanjin Čulum.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na zatvaranju turnira nazočio je zamjenik župana Franjo Orešković te je čestitao organizatorima kao i sudionicima na osvojenim nagradama. Tom prigodom je istaknuo:  - „Ovaj turnir je već tradicija i raste iz godine u godinu te okuplja sve veći broj natjecatelja, što mi je izuzetno drago. Kako smo i prijašnjih godina, tako ćemo i dalje uvijek biti prisutni, kao prijatelji, kao potpora i pomoć u svemu što treba, kako bi turnir bio još kvalitetniji za iduća natjecanja. Čestitam svim natjecateljima koji su došli u velikom broju te osvojili nagrade i vjerujem kako će sudjelovati i na sljedećem turniru.“

Ispis
Vrh