Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Završen 11. DORF festival

  • 26. kolovoza 2017.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura
fullscreen Završen 11. DORF festival Završen 11. DORF festival
Završen 11. DORF festival

Nakon petodnevnog programa početkom kolovoza u Primoštenu, ovogodišnje DORF izdanje (Festival dokumentarnog rock filma) zaključeno je večeras trodnevnim programom u Galeriji fotografija Meraja, staroj romaničkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca. U drugom DORF dijelu posjetitelji su pogledali ukupno 9 projekcija glazbenih dokumentarnih filmova, uz gostovanja autora i OFF DORF u kojem su organizirani izložba fotografija i koncert.

Žiri u sastavu Dubravko Jagatić, Željka Kovačević i Kandžija odlučio je dodijeliti nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji filmu Glazba je časovna umetnost 2 „LP film Buldožer – Pljuni istini u oči“, slovenske autorice Varje Močnik. „Film Pljuni istini u oči Varje Močnik pruža priliku svim obožavateljima Buldožera da se podsjete na njihova briljantna ostvarenja, no ono što ga čini snažnim filmom je to što daje i širi kontekst prostora i vremena u kojem je njihova glazba nastajala. Kroz vrlo zanimljiv redateljski pristup i scenaristička rješenja, postaje ne samo svjedok povijesti jednog banda već i važan dokument vremena.

Posebno DORF  2017 priznanje dobio je Josip Pino Ivančić iz Pule, za eksperimentalni film „Slučaj GNJDD“, za „inovativan i hrabar autorski pristup kojim je aktivno uključio gledatelja i artikulirao svoje mišljenje o nekadašnjem sastavu, uz izvrsno preispitivanje mogućnosti medija“.

U Vinkovcima je ovogodišnju DORF nagradu za životno djelo primio Dubravko Mataković. Nagradu za doprinos undergroundu je u Primoštenu primio Damir Bartol Indoš. Autor sve 3 ovogodišnje nagrade je sjajni kipar Miro Župa iz Splita. Festival DORF 2017 održao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Otvorenju i svečanoj dodjeli nagrada prisustvovao je Viktor Lukačević, v.d. pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh