Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zatvoren 16. Vukovar film festival

  • 03. srpnja 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Zatvoren 16. Vukovar film festival.jpg Zatvoren 16. Vukovar film festival.jpg
Zatvoren 16. Vukovar film festival.jpg

U Vukovaru je dodjelom nagrada „Zlatni šlep“ na terasi Agencije za vodne putove, zatvoren 16. Vukovar film festival. Poznati festival je i ove godine u pet dana donio 60-ak naslova poniklih iz podunavskih zemalja među kojima su pojedini filmovi već prikazani i nagrađivani na drugim europskim i svjetskim festivalima. Direktor festivala Igor Rakonić osvrnuo se na ovogodišnji festival istaknuvši svoje zadovoljstvo ovogodišnjim programom i održanim filmskim radionicama. - Zbog pandemije manje je filmova na tržištu, ali svi oni koji su uspjeli snimiti film zapravo pobjednici, dodao je. Prema njegovom mišljenju preduvjet da VFF nastavi „živjeti“ i razvijati se jest osigurati šlep na Dunavu te tako festival vratiti na rijeku.

Tročlani žiri u sastavu Marko Cindrić, Đelo Hadžiselimović i Velimir Grgić odabrali su najbolje filmove ovogodišnjeg festivala. Za najbolji dugometražni film nagradu je dobio mađarski film „Neprilagođeni“ redateljice Hajni Kisa, najbolji kratki film je „Branka“ redatelja Kovacs Akosa, najbolji dokumentarac je “Nemogući projekt“ redatelja Jensa Meurera. Posebno priznanje žirija dobio je film „3 minute“ redatelja Slavice Šnur i Ivana Maloče te ukrajinski igrani film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog.

Na svečanosti zatvaranja prisustvovala je Mirela Budim iz Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.  

Ispis
Vrh