Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zasjedala Županijska skupština

  • 29. rujna 2011.
  • Gospodarstvo, Financije, Ured župana
fullscreen Zasjedala Županijska skupština (1).jpg Zasjedala Županijska skupština (1).jpg
Zasjedala Županijska skupština (1).jpg
fullscreen Zasjedala Županijska skupština (2).jpg Zasjedala Županijska skupština (2).jpg
Zasjedala Županijska skupština (2).jpg

U velikoj županijskoj vijećnici u Palači "Srijem" u Vukovaru, održana je danas 21. sjednica Županijske skupštine u aktualnom sazivu. Sjednici se odazvalo 38 vijećnika, tako da je skupština mogla pravovaljano donositi odluke.

Sjednica je počela Izvješćem o stanju gospodarstva za 2010.godinu, koju je podnio pročelnik za gospodarstvo Nenad Jerković. Prikazani su pokazatelji i trendovi, a župan je čestitao svim poduzetnicima koji su pokazali žilavost s obzirom na uvjete u kojima su poslovali. Izrazio je i zadovoljstvo što su u županiji opstale sve velike tvrtke.

Potom su slijedile "financijske" točke, Izvješće o izvršenju Proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine, te Prve izmjene i dopune Proračuna za 2011. godinu, te sada županijski proračun iznosi 164,6 milijuna kuna.

Izmjenama statuta vukovarska i vinkovačka bolnica su, između ostalog, promijenile i naziv pa se sada službeno zovu Županijska opća bolnica Vukovar i Županijska opća bolnica Vinkovci. Skupština je prihvatila i prijedlog o nabavi 16-slojnog CT uređaja za vinkovačku bolnicu, te joj dala "zeleno svijetlo" da počne sa postupkom nabave.

Prihvaćen je i prijedlog o pristupanju Vukovarsko-srijemske županije skupštini Europskih regija.

Tijekom aktualnog sata Blaž Jukić (HDSSB) uputio je molbu u ime stanovnika Lipovca, da se poveća broj autobusnih linija prema Otoku, s obzirom da je sve veći broj službi stacioniran u tom gradu, pa mještani imaju problema s odlaskom u Otok. Drugo pitanje istog vijećnika odnosilo se na preustroj osnovnih škola, te kako pomoći malim školama da opstanu.

Po pitanju autobusne linije župan Božo Galić je obećao pisani odgovor, a pročelnik za školstvo, kulturu i sport Grgo Krajina je rekao kako mrežu osnovnih škola donosi Vlada, te da je Županija napisala prijedlog po kojemu se spajaju škole u Svinjarevcima, Oroliku, Srijemskim Lazama i Slakovcima, no Vlada nije uvažila prijedlog, te će situacija ostati identična sadašnjoj, a to znači da niti jedna škola neće biti ukinuta u Županiji.

Anica Marić (HSS) je pitala kada će doći do spajanja škola i vrtića u Vukovaru, odnosno kada će prestati razdvojenost.

Pročelnik Krajina je rekao kako je to više vezano uz politiku i više instance, a da se ni Europska unija nije tome protivila.

Ispis
Vrh