Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zamjenik župana Srđan Jeremić svečano otvorio 2. Izložbu ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko -srijemske županije

  • 04. prosinca 2021.
  • Turizam i kultura
fullscreen Zamjenik župana Srđan Jeremić otvorio 2. Izložbu ženskih narodnih nošnji.jpg Zamjenik župana Srđan Jeremić otvorio 2. Izložbu ženskih narodnih nošnji.jpg
Zamjenik župana Srđan Jeremić otvorio 2. Izložbu ženskih narodnih nošnji.jpg

Savez Rusina Republike Hrvatske i Vijeće rusinske nacionalne manjine Vukovarsko - srijemske županije, a u suradnji sa svim Vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina  naše županije, organiziralo je 2. Izložbu ženskih narodnih nošnji svih nacionalnih manjina  koje djeluju na području Vukovarsko - srijemske županije.

Tako je na prvom katu Veleprometove robne kuće u Vukovaru izloženo ukupno 8 narodnih nošnji na lutkama koje će krasiti izlog ove robne kuće i moći se pogledati do 07.01.2022. godine.
Tradicionalne narodne nošnje izložili su predstavnici rusinske, srpske, bošnjačke, ukrajinske, mađarske, slovačke, njemačke i albanske nacionalne manjine.

Ovu izložbu, u ime Vukovarsko -srijemske županije i župana Damira Dekanića, svečano je otvorio zamjenik župana Srđan Jeremić. U svojem obraćanju nazočnima izrazio je zadovoljstvo sa brojem manifestacija i događaja koje nacionalne manjine realiziraju  tijekom kalendarske godine te zahvalio predstavnicima nacionalnih manjina na njihovoj inovativnosti i kreativnosti u osmišljavanju i realiziranju programskih aktivnosti važnih za očuvanje nacionalnog identiteta svake od manjina.

Naglasio je da su narodne nošnje nacionalnih manjina dio njihovog kulturnog nasljeđa i kulturne baštine, ali da su istovremeno integrativni dio i cjelokupne hrvatske kulturne baštine, čiji su nacionalne manjine sastavni segment.
Još jednom je pohvalio Vukovarsko - srijemsku županiju u domenu pružanja potpore u radu svim Vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina te naglasio da će se ista nastaviti i tijekom narednog razdoblja.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Ispis
Vrh