Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

  • 01. travnja 2010.
  • Ured župana
fullscreen Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (1).jpg Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (1).jpg
Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (1).jpg
fullscreen Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (2).jpg Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (2).jpg
Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreas Haack posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju (2).jpg

Zamjenik veleposlanika  Savezne Republike Njemačke Andreas Haack  posjetio je  danas Vukovarsku-srijemsku županiju i grad Vukovar.

Tim  povodom, u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića , primio ga je danas u Vukovaru zamjenik župana Željko Cirba. Uz zamjenika  Cirbu sastanku su nazočili i zamjenik župana Mato Golubičić, predstojnik Ureda župana Marinko Beljo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja Zoran Vidović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskog prostora Andrija Matić i koordinator za ekonomski razvoj Vukovarsko-srijemske županije Friedrich Jakupec.

Zamjenik Cirba upoznao je zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke Andreasa Haacka sa aktualnom situacijom u našoj županiji, te iskoristio ovu priliku da se još jednom zahvali za svu pomoć  koju je njemačka Vlada pružila Hrvatskoj od teških ratnih vremenima do danas.

Također se osvrnuo i na dosadašnje oblike suradnje sa Saveznom Republikom Njemačkom koji će se nastaviti i produbiti i u budućnosti.

Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke Haack najavio  je dva vrlo važna događaja, njemačko-hrvatski gospodarski Forum koji će se održati u Zagrebu 15 i 16. lipnja, kao i nekoliko dana  kasnije  24. lipnja dolazak predsjednika Savezne pokrajine u sjeveroistočnoj  Njemačkoj Brandeburg.

-Mislimo da je održavanje takvog jednog Foruma, odličan trenutak s obzirom da će Hrvatska vrlo uskoro biti članicom Europske unije, kada će joj biti otvoreno cijelo Europsko tržište- istaknuo je Haack.

-Pozvani smo na gospodarsku konferenciju koja će se 15. i 16 lipnja održati u Zagrebu, na kojoj ćemo moći prezentirati potencijale Vukovarsko-srijemske županije. Na njoj će, osim hrvatskih, sudjelovati i čelni ljudi njemačkog gospodarstva i industrije“- istaknuo je zamjenik župana Željko Cirba.

Nakon sastanka, zamjenik župana Mato Golubičić nazočio je svečanoj primopredaji dobrotvorne donacije Vlade Savezne Republike Njemačke Centru za zapošljavanje osoba s invaliditetom grada Vukovara, koju je direktoru tog centra Milanu Vukobratoviću uručio zamjenik veleposlanika Haack.

Ispis
Vrh