Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zakon o OPG u središtu pozornosti udruga poljoprivrednika

  • 09. prosinca 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu održan je sastanak na temu Zakona o OPG-ima, a poglavito o odgovornostima, pravima i obvezama nositelja OPG-a i članova OPG-a.

Na sastanku su nazočili uz članove upravnih tijela udruga poljoprivrednih proizvođača Vukovarsko-srijemske županije i načelnik Sektora za poljoprivrednu politiku Ministarstva poljoprivrede Marin Fak te voditelj Odjela za analizu poljoprivrednih politika Ministarstva poljoprivrede Marko Vazdar.

Cilj sastanka bio je upoznati članove upravnih tijela udruga poljoprivrednih proizvođača Vukovarsko-srijemske županije sa prilikama i obavezama  Zakona o OPG-u odnosno potrebi usklađivanja  sa Zakonom na način da se evidentiraju proizvodni potencijali, a to su evidencija poljoprivrednih površina, nasada, stoke, zgrada, mehanizacije, opreme, te prihoda i rashoda, a sve s ciljem ostvarivanja prava na potpore i uspješno kandidiranje na natječajima. Nadalje, usklađenje evidencija i upis u Upisnik OPG-a omogućuje sudioništvo u izbornom, postupku za dužnosnike i tijela Hrvatske poljoprivredne komore te odabir ljudi koji će kroz tako osnaženu pregovaračku poziciju osigurati bolji status kod kupaca i dobavljača, ali i kod Vlade RH. Na koncu, to će pripomoći i boljem određivanju postupanja, pa i samih strateških odrednica na svim razinama.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sastanku su nazočili pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić,  viši stručni suradnici Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Slavko Grgić i Kuzman Zubčić te viši referent Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Stjepan Đukić.

Ispis
Vrh