Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Za potrebe gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije, na jesenskom roku slobodna 23 mjesta na studiju drvne tehnologije i 40 mjesta na studiju računarstva

  • 28. srpnja 2021.
  • Obrazovanje
fullscreen Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima (1).jpg Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima (1).jpg
Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima .jpg Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima .jpg
Studij drvne tehnologije i računalstva u Vinkovcima .jpg

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je osnovala Vukovarsko-srijemska županija 2016. za jačanje inovacijskog potencijala gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije. Na prostoru Vukovarsko-srijemske županije ne postoje znanstveno-istraživački kapaciteti koji mogu zadovoljiti razvojne potrebe gospodarstva za istraživanjem, razvojem i inovacijama. Stoga je uloga Centra kompetencija – spajanje gospodarstva i znanosti.

„Imamo mali udio visokoobrazovanog stanovništva. Ako želimo konkurentno gospodarstvo s proizvodima visoke dodane vrijednosti i visokog stupnja finalizacije, moramo imati i konkurentnu radnu snagu koja ima visoki stupanj obrazovanja. Ne na način da se samo dođe do diplome, već da se kroz studije za potrebe gospodarstva, kroz praktičnu nastavu u tvrtkama, steknu kompetencije konkurentne na tržištu rada.“ – rekao je direktor Centra kompetencija dr. sc. Ivan Ambroš.

2019. godine Skupština i Nadzorni odbor Centra kompetencija usvojili su Strateški poslovni plan Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj 2020.-2024. sa strateškom inicijativom pokretanja dislociranih studija na području Vukovarsko-srijemske županije za potrebe gospodarstva. Rezultat je 34 studenta koja su u akademskoj godini 2020./2021. upisana na studij drvne tehnologije u Vinkovcima, a u ovoj akademskoj godini 2021./2022. je započeo upis druge generacije studenata drvne tehnologije i prve generacije studenata računarstva.

Studij drvne tehnologije u Vinkovcima

Upisi u 1. godinu preddiplomskog stručnog studija Drvna tehnologija u Vinkovcima kojeg provodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, održani su u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. u Vinkovcima u Glazbenoj školi Josipa Runjanina, gdje će se i provoditi nastava. Na prvom upisnom roku upisano je 17 studenata. S obzirom da je broj studenata ograničen na 40, ostala su još 23 mjesta za upis na jesenskom roku.  Dodatne informacije su dostupne na web stranicama Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu: https://www.sumfak.unizg.hr/hr/upisi/

Studij računarstva u Vinkovcima

23. srpnja 2021. otvorena je mogućnost predupisa studenata preko portala https://www.postani-student.hr/ za upis na dislocirani preddiplomski stručni studij računarstva u Vinkovcima kojeg provodi Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT).

Nastava će se održavati u prostoru Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, a na jesenskom roku će studij računarstva u Vinkovcima moći upisati 40 studenata. 

„S prvom generacijom studija računarstva i s drugom generacijom studija drvne tehnologije zadržavamo mlade ljude u Vukovarsko-srijemskoj županiji i pripremamo ih za tržište rada na način da se već kroz praksu na studijima dokažu budućim poslodavcima. Zahvaljujem Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vinkovcima koji sufinanciraju studije, a posebno našim tvrtkama Bjelin Otok. d.o.o., Spačva d.d., Multinorm d.o.o., Nexus d.o.o., Informatika Fortuno d.o.o., GoAds d.o.o. i svima ostalima koje su dale podršku pokretanju ovih studija.“ – zaključio je dr. sc. Ivan Ambroš.

Ispis
Vrh