Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

XVI. vukovarsko lutkarsko proljeće

  • 11. travnja 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen XVI. vukovarsko lutkarsko proljeće XVI. vukovarsko lutkarsko proljeće
XVI. vukovarsko lutkarsko proljeće

XVI. vukovarsko lutkarsko proljeće svečano je danas otvorio  Grga Krajina, pročelnik za školstvo, kulturu i šport  u Slovačkom domu u Iloku, a programski dio počeo je s predstavom ˝Mačak u čizmama“ Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar.

Vukovarsko lutkarsko proljeće tradicionalni je godišnji susret hrvatskih kazališta lutaka, ali i nacionalna smotra lutkarskih kazališta Hrvatske na kojemu kao gosti sudjeluju i kazališta lutaka iz susjednih zemalja, a održava se od 11. do 16. travnja 2011. Vukovarsko-srijemska županija i ove godine je pokrovitelj.

U šest festivalskih dana 16. vukovarskog lutkarskog proljeća u gradovima i mjestima Vukovarsko-srijemske županije (Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Babina Greda, Stari Mikanovci, Ivankovo, Nuštar, Lovas, Tovarnik, Slakovci Tompojevci, Gradište), te u Orašju (BiH) odigrat će se 95 lutkarskih predstava i održati niz drugih događanja posvećenih lutkarskom kazalištu -  izložbi, promocija, lutkarskih radionica i sl.  Nastupit će 16 kazališta iz Hrvatske i hrvatske dijaspore (iz Pečuha i Mostara).  

Na prigodnoj svečanosti održanoj u ponedjeljak  u Hrvatskom domu Vukovar uručena je Povelja za životno djelo Vukovarskog lutkarskog proljeća i Hrvatskog centra UNIME 
predsjedniku Hrvatskog centra UNIME (Svjetska udruga lutkara) Zvonku Festiniju i glumici osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Zvjezdani Bučanin,

Počasni gost festivala je Međunarodni dječji festival Šibenik, u prigodi proslave pedesete obljetnice. U predvorju Hrvatskoga doma  postavljena je izložba 'Šibenski festival djeteta - 50 godina festivala u Šibeniku'.

Ispis
Vrh