Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na VIII. Stanarskim susretima u Babinoj Gredi

  • 29. kolovoza 2010.
  • Ostalo, Ured župana

U organizaciji Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine Šokadija, a pod pokroviteljstvom bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, u Babinoj Gredi održani su VIII. Stanarski susreti, na kojima je nazočio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, u svojstvu izaslanika bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića.

Na stanu Ivana Kneževića Todorovog okupili su se stanari i stanarice, čobani i čobanice kako bi pokazali, kako se nekada živjelo i radilo na stanovima.

Stanarski susreti započeli su natjecanjem u daljinskom jahanju lipicanaca pod pokroviteljstvom tvrtke GEOen d.o.o. Dragana i Željka Jurilja, nakon čega je održano natjecanje stanarica u kuhanju i radnim disciplinama, a stanara u dojučerašnjim stanarskim poslovima, dok su se najmlađi sudionici natjecali u dječijim igrama.

Na ovaj način pokušavamo očuvati stanarski duh i stanove te pokazati kako stanovi i život na njima mogu postati i dio turističke ponude Slavonije", rekao je Ilija Babić, predsjednik Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine "Šokadija" iz Babine Grede.

U organizaciji Stanarskih susreta pomogli su Vukovarsko-srijemska županija i Općina Babina Greda.

Uz domaće stanare i stanarice, i ove godine na Stanarske susrete došli su Šokci iz Osijeka, Tkanica iz Vinkovaca i mnogi drugi.

Ispis
Vrh