Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na svečanom otvorenju XIII. Ružičkinih dana

  • 16. rujna 2010.
  • Ured župana, Obrazovanje

U Ružičkinoj kući u Vukovaru  svečano su danas otvoreni XIII. Ružičkini dani. Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa te Europska federacija za znanost o hrani i tehnologiji, i ove su godine po 13 put organizirali znanstveno-stručni skup.

Ružičkini dani već tradicionalno se održavaju u Vukovaru u sjećanju na nobelovca Leopolda Lavoslava Ružičku.

Sve nazočne na skupu pozdravio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

„ Na skupu pod nazivom „Danas znanost-sutra industrija“ sudjeluje 390 istraživača iz Hrvatske i 15 europskih zemalja, a prijavljeno je 7 plenarnih predavanja, 15 usmenih te 102 posterska priopćenja- istaknuo je predsjednik znanstveno-organizacijskog odbora XIII. Ružičkinih dana Drago Šubarić.  

Ružičkini dani po prvi put ove godine poprimili su međunarodne značajke, samim tim porastao je interes sudjelovanja na stručnim skupovima, koji se ovaj put temelji na najnovijim postignućima iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije i biotehnologije, medicinske biokemije i farmacije, zaštite okoliša, poljoprivrede i šumarstva.

Pokrovitelj skupa je HAZU razred za matematičke, fizičke i kemijske znanosti, a potporu su dali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Odbor za gospodarstvo Hrvatskog sabora, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovar i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Ispis
Vrh