Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko – srijemska županija primila nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

  • 17. studenog 2009.
  • Ostalo

Vukovarsko – srijemska županija danas je u muzeju "Mimara", u Zagrebu, primila godišnju nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u području razvoja sudioničke demokracije i suradnje s građanima i organizacijama civilnog društva.

Nagrade su dodjeljivane u kategoriji modela volontiranja u školama te u kategoriji najuspješnijih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, za njihov doprinos razvoju sudioničke demokracije.

Natjecale su se 23 lokalne samouprave, a izabrane su 3, koje su pokazale značajnije rezultate u provedbi različitih i inovativnih oblika suradnje, među kojima je i Vukovarsko – srijemska županija.

U ime župana Bože Galića, plaketu Zajedno za boljeprimio je Mato Golubičić  a nagradu je uručio predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor uručila je nagradu «Škola -  prijatelj djece» za najinovativnije modele volontiranja učenika u osnovnim i srednjim školama.

Nacionalna zaklada dodjeljuje godišnje nagrade za volonterske inicijative i nagrade za sudioničku demokraciju kako bi nagradama istakla sve vrijedne filantropske inicijative kojima se obogaćuje život u lokalnoj zajednici, a sama lokalna zajednica čini transparentnijim i boljim mjestom za život na temeljima pravih društvenih i ljudskih vrijednosti.

Ispis
Vrh