Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemska županija obilježila Međunarodni i Nacionalni dan djeteta oboljelog od malignih bolesti

  • 15. veljače 2010.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Povodom obilježavanja Međunarodnog i Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti , koji za cilj ima podizanje svijesti  javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od malignih bolesti, u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, zamjenik župana Mato Golubičić zajedno sa Društvom „ Hrvatska žena“  Vinkovci održao je sastanak na kojemu je bilo riječi o pojavnosti te teške bolesti kod djece i aktivnosti koje se čine s ciljem poboljšavanja uvjeta  življenja djece oboljele od malignih bolesti s naglaskom na pomoć lokalne uprave i samouprave.

Uz zamjenika župana Matu Golubičića, sastanku su nazočili  voditeljica Odjela pedijatrije u Općoj bolnici Vinkovci dr. Tereza Krmek,  predsjednica Društva  „ Hrvatska žena“ Vinkovci Helena Kuharić i  predsjednica Kluba roditelja maligno oboljele djece „ Iskrice“ Vinkovci Željka Lukić.

Najvažniji napredak za  obitelji maligno oboljele djece je stan u Zagreb  gdje roditelji mogu  boraviti za vrijeme, obično dugotrajnog liječenja.

Veliku zaslugu u kupnji stana imalo je Društvo  „ Hrvatskih žena“ koje je provelo potrebnu akciju prikupljanja sredstava, kao i Vukovarsko-srijemska županija koja je znatno pomogla donacijom značajnih sredstva kao i uključivanjem u akciju.

Stan se koristi već tri godine  a, otkako je u funkciji, dosada  u njemu je bilo oko 1300 noćenja.

Prema neslužbenim rezultatima, utješno je ipak reći da se oko 80 % maligno oboljele djece uspješno izlječi i to zahvaljujući suvremenoj terapiji.

Ispis
Vrh