Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemska županija dobila priznanje Instituta za javne financije za transparentnost

  • 14. srpnja 2020.
  • Financije
fullscreen VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (1).jpg VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (1).jpg
VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (1).jpg
fullscreen VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (2).jpg VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (2).jpg
VSŽ je dobila priznanje Instituta za javne financije (2).jpg

Vukovarsko-srijemska županija je dobila priznanje Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna.

Vukovarsko-srijemska županija osvojila je maksimalan broj bodova prema istraživanju transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, koje je proveo Institut za javne financije. Istraživanjem je obuhvaćeno 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, a željelo se utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2019. do travnja 2020. godine. Dokumenti čije se objavljivanje pratilo su: godišnje izvršenje proračuna za 2018.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2019.; prijedlog proračuna za 2020.; izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020. Budući da je promatrana dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti kreće se od 0 do 5.

Detaljna analiza i metodologija istraživanja objavljena je u newsletteru "Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. – travanj 2020.“, a rezultati su dostupni putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

Ispis
Vrh