Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS

  • 01. prosinca 2022.
fullscreen Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (1).jpg Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (1).jpg
Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (1).jpg
fullscreen Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (2).jpg Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (2).jpg
Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (2).jpg
fullscreen Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (3).jpg Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (3).jpg
Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (3).jpg
fullscreen Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (4).jpg Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (4).jpg
Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (4).jpg
fullscreen Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (5).jpg Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (5).jpg
Vukovarski festival igre i smijeha-VUFIS (5).jpg

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca i Dana volontera 05. Prosinca održan je 9.Vukovarski festival igre i smijeha u Hrvatskom domu Vukovar.

Nositelj ovoga projekta je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar , a sam festival je održan pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Na ovogodišnjem VUFIS-u sudjelovale su brojne udruge i ustanove socijalne skrbi koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjem na području Vukovarsko-srijemske županije: CZR „Mala Terezija“ Vinkovci, Društvo osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruga djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ Vukovar, Dječji dom Sveta Ana Vinkovci, Cjelodnevni boravaka za odrasle osobe s intelektualnim  mentalnim oštećenjem Gradskog društva crvenog križa Županja, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ Županja , te Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

Ovim susretom se želi doprinijeti zajednici promovirajući volonterski rad, poticati socijalizaciju i integraciju korisnika u susjedstvo i lokalnu zajednicu te poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je i prigodno se obratila zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijana Dujmić.

Ispis
Vrh