Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vinkovačka Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Partnerska škola Saveznoj Republici Njemačkoj

  • 11. travnja 2011.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Obrazovanje

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernd Fischer, u nazočnosti vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića svečano je danas u Vinkovcima predao plaketu ravnatelju Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci Stipi Tomiću, kojom se potvrđuje status Gimnazije Matije Antuna Reljkovića „Partnerskom školom“ Savezne Republike Njemačke, kao rezultat dugogodišnje suradnje.

Inicijativu partnerskih škola odnosno suradnju na području školstva „Škole: partneri budućnosti“, 2008.godine pokrenulo je Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, a provodi Središnji ured za školstvo u inozemstvu- Goethe Institut, Konferencija ministara kulture i Njemačka služba za akademsku razmjenu.

Cilj je stvoriti mrežu od partnerskih škola po cijelom svijetu i time proširiti i pojačati suradnju na području školstva. Nastoji se pojačati i proširiti mreža njemačkih škola u inozemstvu i škola u kojima se može polagati ispit za Njemačku jezičnu diplomu. Inicijativa u Hrvatskoj obuhvaća oko nekoliko desetina škola, a u većini se provodi fakultativna nastava za Njemačku jezičnu diplomu(DSD).

Ispis
Vrh