Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije

  • 25. listopada 2019.
  • Promet i komunikacije, Ured župana
fullscreen VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (1).jpg VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (1).jpg
VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (1).jpg
fullscreen VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (2).jpg VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (2).jpg
VII. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ (2).jpg

U Uredu župana, u Vinkovcima održana je sedma sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama VSŽ.

Članovi Savjeta podnijeli su izvješće za period od siječnja do rujna ove godine. U prosjeku na prošlo razdoblje zabilježen je manji broj prometnih nesreća i lakše ozlijeđenih u prometu, te materijalnih šteta, dok je broj teže ozlijeđenih osoba povećan. Razlog tome su četiri faktora koji se ubrajaju u glavne krivce prometnih nesreća; brzina, alkohol, sigurnosni pojas i korištenje mobitela u vožnji, koji zahtijevaju represivne mjere i opravdavaju velike kazne.

Frekvencija tranzitnog prometa u našoj Županiji povećana je tijekom vikenda, pošto su susjedne zemlje uvele zabranu prometovanja u navedenom periodu. Prijedlog Savjeta je da se po uzoru na susjedne zemlje i kod nas uvede zabrana tranzitnog prometa tijekom vikenda. Završene su pojedine obilaznice u VSŽ, a primjetljiv je nedostatak biciklističkih staza.

U sklopu aktivnosti i rada Savjeta pokrenuli smo projekt namijenjen predškolskoj djeci VSŽ, kao najranjivijoj skupini sudionika u prometu, a to je bojanka pod nazivom „Sigurni u prometu“, koja će biti podijeljena prilikom posjeta vrtićima.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovao je zamjenik župana Josip Dabro, te tajnica Savjeta Anica Uremović.

Ispis
Vrh