Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

V. Gospodarski forum u Lovasu

  • 22. rujna 2011.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen V. Gospodarski forum u Lovasu (1).jpg V. Gospodarski forum u Lovasu (1).jpg
V. Gospodarski forum u Lovasu (1).jpg
fullscreen V. Gospodarski forum u Lovasu (2).jpg V. Gospodarski forum u Lovasu (2).jpg
V. Gospodarski forum u Lovasu (2).jpg

U Lovasu je održan V. Gospodarski forum pod nazivom „Pretpristupni fondovi EU kao poticaj razvoju ruralnog gospodarstva“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Vukovarsko-srijemske županije, Općine Lovas i Ureda za međunarodnu suradnju TINTL. Forum je otvorio zamjenik župana Željko Cirba te uvodno istaknuo da su ovakvi skupovi dobra prilika za razmjenu iskustava i informiranje lokalnog stanovništva o mogućnostima koje nude europski fondovi i to kroz primjere dobre prakse uspješno financiranih projekata.

Na Forumu su predstavljeni projekti komunalne i gospodarske infrastrukture, malog i srednjeg poduzetništva i turizma te ljudskih resursa. Ispred Vukovarsko-srijemske županije prezentacije su održali pročelnici Andrija Matić na temu „Legalizacija gospodarskih objekata kao preduvjet korištenja predpristupnog fonda IPARD“ te Gabrijela Žalac na temu IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija -„Unaprjeđenje međunarodne biciklističke rute Dunav“.

Nakon Foruma upriličen je obilazak Poslovne zone Lovas  gdje su sudionici imali priliku vidjeti radove na projektu „Izgradnja Regionalnog centra za potporu razvoja poduzetništva“, a koji je financiran iz IPA III c komponente za poslovnu infrastrukturu.

Ispis
Vrh