Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

„UŽINA ZA SVE IV“

  • 01. listopada 2019.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen „UŽINA ZA SVE IV“ „UŽINA ZA SVE IV“
„UŽINA ZA SVE IV“

Vukovarsko-srijemska županija već tri godine provodi projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva „Užina za sve“. Projekt “Užina za sve” financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije kako bi se smanjilo siromaštvo i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi.
Također i ove godine Županija je prijavila Projekt „Užina za sve IV“ za školsku godinu 2019./2012. koji obuhvaća 1016 učenike osnovnih škola VSŽ koji su korisnici prava na doplatak. Ukupna vrijednost projekta je 1.000.000,00 kuna.
Budući kako broj učenika koji ispunjavaju uvjete natječaja premašuje broj učenika koji se mogu financirati iz projekta, Vukovarsko-srijemske županije je iz vlastitog proračuna osigurala besplatnu prehranu za još 2110 učenika osnovnih škola VSŽ koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve IV“ u iznosu od 1.800.000,00 kuna u školskoj godini 2019./20.
Svjesni smo činjenice da na području županije imamo obitelji koje su u socijalnim problemima, pojedine i na rubu siromaštva, koje ne mogu djeci osigurati redovitu prehranu iz vlastitih sredstava. Nastavak ovoga projekta za sve njih znači puno, jer je za mnoge od njih taj obrok u danu-siguran obrok, a pojedinima i jedini obrok, koji ublažava najgori oblik siromaštva, u kojem najviše pate djeca.

Ispis
Vrh