Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Ususret drugoj nagradi „Joza“

  • 10. siječnja 2023.
  • Turizam i kultura
fullscreen Ususret drugoj nagradi „Joza“ (1).jpg Ususret drugoj nagradi „Joza“ (1).jpg
Ususret drugoj nagradi „Joza“ (1).jpg
fullscreen Ususret drugoj nagradi „Joza“ (2).jpg Ususret drugoj nagradi „Joza“ (2).jpg
Ususret drugoj nagradi „Joza“ (2).jpg
fullscreen Ususret drugoj nagradi „Joza“ (3).jpg Ususret drugoj nagradi „Joza“ (3).jpg
Ususret drugoj nagradi „Joza“ (3).jpg

U prostorima restorana Orion u Vinkovcima održana je tiskovna konferencija na temu jedinstvene nagrade kazališne publike „Joza“ koju je utemeljilo vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić u suradnji sa medijskim kućama Novosti d.o.o. i Plavom vinkovačkom televizijom. Nagrada „Joza“ po drugi put će biti dodijeljena za najbolju domaću i gostujuću predstavu te najboljeg glumca i glumicu na daskama vinkovačkog kazališta tijekom protekle 2022. godine. Nakon prošlogodišnjeg postolja u hrastu ono je ove godine izrađeno u orahu te je ravnatelj Gradskog kazališta Zdenko Rečić istaknuo kako će svake godine nagrada imati različito postolje u svrhu promocije našeg kraja. Po njegovim riječima prošle godine je odigrano 30-ak domaćih i 50-ak gostujućih predstava među kojima je 2500 gledatelja izabralo najbolje. Među kuponima gledatelja koji su glasali dobitnike godišnje kazališne pretplate izvukli su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović, pročelnica gradskog Odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić te predsjednik županijskog ogranka HND-a Željko Draženović.

Direktorica programa Plave VTV Biljana Pavlović zahvalila je najzaslužnijima za nagradu „Joza“ – kazališnoj publici i djelatnicima kazališta dok je direktorica Novosti Marija Gerovac nagradu nazvala izuzetno pozitivnom pričom koja nadilazi lokalne okvire.

Svečana dodjela nagrada održat će se 27. siječnja u Gradskom kazalištu uz voditelje programa Biljanu Pavlović i Franu Ridjana. U popratnom programu nastupit će The Karambol. Ulaz je za sve slobodan.

Ispis
Vrh