Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi

  • 28. lipnja 2017.
  • Obrazovanje
fullscreen Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (1).jpg Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (1).jpg
Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (1).jpg
fullscreen Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (2).jpg Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (2).jpg
Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (2).jpg
fullscreen Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (3).jpg Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (3).jpg
Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi (3).jpg

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST te Udrugom osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, privela je kraju jednogodišnji projekt “Obrazovanje bez teškoća; Implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih obrazovnih mogućnosti za svu djecu”.

Povodom toga održana je završna konferencija u Vinkovcima na kojoj je je zamjenik župana Josip Dabro te je prigodnim riječima, u nazočnosti pozdravio sve nazočne, među kojima su i v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju doc.dr.sc . Jadranko Mustapić Karlić, zamjenik v.d. ravnatelja Agencije HRAST Mario Bušić, voditeljica projekta  iz Agencije za razvoj VSŽ Hrast Mirjana Jurkić te brojni partneri i asistenti na ovom projektu.

Cilj projekta bio je osigurati podršku pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u razvoju, njih konkretno 63, tako da se kroz osposobljavanje i zapošljavanje osoba aktiviraju oni koji su u nepovoljnom položaju na tržištu rada u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– U projektu je sudjelovalo 25 partnera, 24 osnovne i srednje škole s područja Vukovarsko-srijemske županije i to 19 osnovnih i pet srednjih škola te Agencija Hrast koja je koordinirala projektom kojim je bilo predviđeno 53 asistenata u nastavi, no zaposlenje je dobilo njih 60 – rekla je voditeljica Jurkić, te je dodala kako bez pomoćnika u nastavi učenici s posebnim potrebama jednostavno ne bi mogli sudjelovati u procesu redovnog školovanja. Rad s asistentom znatno doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti što je temelj za daljnje obrazovanje ili zaposlenje.

Ovaj projekt vrijedan je oko 2.092.000 kuna, a u najvećem, 94-postotnom dijelu financiran je iz Europskog socijalnog fonda, dok je ostatak, kao nositelj projekta, financijski pokrila Vukovarsko-srijemska županija.

 

Ispis
Vrh