Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima

  • 30. listopada 2019.
  • Promet i komunikacije, Prostorno uređenje i graditeljstvo
fullscreen Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (1).jpg Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (1).jpg
Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (1).jpg
fullscreen Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (2).jpg Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (2).jpg
Uskoro započinju radovi na izgradnji nadvožnjaka prema Borincima (2).jpg

U gradskoj vijećnici u Vinkovcima održano je uvođenje u posao izvođača radova projekta „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica - Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima“ financiranog europskim sredstvima iz Kohezijskog fonda.

Navedenom događaju je u ime župana Bože Galića nazočio zamjenik župana Josip Dabro.

Ovaj projekt provodi se već gotovo 18 mjeseci a tvrtka „Poduzeće za ceste“ d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuđač u ponovljenom postupku javne nabave radova izgradnje nadvožnjaka. Ugovorena vrijednost radova iznosi gotovo 58 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 72.376.426,94 s PDV-om.

Grad Vinkovci kao Investitor, danas je predao gradilište, tehničku dokumentaciju i sve potrebne dozvole kako bi Izvođač u ugovorenom roku od 24 mjeseca izgradio nadvožnjak i prilaznu prometnicu s pripadajućim biciklističkim stazama, svi nazočni zajedno su obišli i samu lokaciju na kojoj će se izvoditi radovi.

„Projekt je svojevrstan zadani cilj Master plana grada Vinkovaca. Od iznimne je važnosti za stanovnike Vinkovaca a posebno Borinaca, jer će spojiti dva dijela grada, otvoriti novi ulaz u grad i povezati pješački, biciklistički, teretni i javni gradski prijevoz. Njegovom realizacijom unaprijedit će se i modernizirati infrastruktura, kojom će biti olakšano povezivanje urbanih dijelova grada i prigradskih naselja.“ – istaknuo je zamjenik Dabro.

Ispis
Vrh