Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar

  • 12. lipnja 2019.
  • Ostalo, Ured župana, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (1).jpg Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (1).jpg
Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (1).jpg
fullscreen Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (2).jpg Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (2).jpg
Uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima u Gradskoj tržnici Vukovar (2).jpg

Zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Damir Barna, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom, uručio je certifikate poljoprivrednim proizvođačima koji prodaju svoje proizvode na Gradskoj tržnici Vukovar.

Grad Vukovar u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica sudjeluje u projektu „Certificiranje seljačkih tržnica" kojim se postiže pravo na uporabu zaštićene oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka". Projektom je obuhvaćeno 16 gradova u Hrvatskoj te više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Povjerenstvo za nadzor i dodjelu oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka" koje čine predstavnici Gradske tržnice Vukovar i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju posjetilo je 29 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Vukovar i koji su podnijeli zahtjeve za certificiranje.

Certificiranje za proizvođače je besplatno, a uz certifikat proizvođaču se dodjeljuje i pregača te majice s logom „Proizvodi hrvatskog seljaka" i Gradske tržnice Vukovar.

Istaknuto je kako je ove godine broj certificiranih hrvatskih seljaka porastao, jer ih je prošle godine certificirano 15, dok ove godine njih 29 dobilo certifikat. Na ovaj način se promoviraju domaći i kvalitetni proizvodi OPG-ova koji se intenzivno bave poljoprivrednom proizvodnjom ali i potiče svijest građana da kupuju domaće.

Cilj ovog projekta je promocija domaće proizvodnje, jamstvo podrijetla proizvoda koje kupci kupuju, a certificiranim proizvođačima se olakšava plasman proizvoda i stvara se zaštita od nelojalne konkurencije. Osim toga ovo je izvrsna prilika da se turistima prikaže sva raznolikost ponude tradicijske hrane i na taj način najbolje prezentiraju naše kulturne i prirodne vrijednosti.

Ispis
Vrh