Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uključivanje Savjeta mladih u rad jedinica lokalne i regionalne samouprave

  • 10. prosinca 2018.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Uključivanje Savjeta mladih u rad jedinica lokalne i regionalne samouprave Uključivanje Savjeta mladih u rad jedinica lokalne i regionalne samouprave
Uključivanje Savjeta mladih u rad jedinica lokalne i regionalne samouprave

U Zagrebu je održana radionica pod nazivom „Savjeti mladih - savjetodavna tijela JLP(R)S s ciljem aktivne participacije mladih u oblikovanju lokalnih politika“ koja je po prvi put okupila predstavnike  jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se bave savjetovanjem i radom sa mladima i njihovim uključivanjem u procesu  donošenja odluka i  kreiranju javnih politika na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Savjeti mladih  promiču i zagovaraju potrebe i interese mladih i na taj način mogu izravno utjecati na oblikovanje lokalne politike  iskazujući  svoje mišljenje, dajući savjete  i preporuke.  Aktivnosti Savjeta obuhvaćaju sve oblike političkog, društvenog, gospodarskog, sportskog i kulturnog života mladih. Cilj je aktivno uključivanje mladih u život svoje lokalne zajednice i sudjelovanje  u lokalnim i partnerskim programima i projektima , u različitim humanitarnim, volonterskim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima (božićne radionice, profesionalna orijentacija maturanata, upoznavanje mladih s programima razmjene EVS, Erasmus+) ili obilježavanju prigodnih datuma (Europski tjedan mladih, Dan narcisa, Sat za planet Zemlju). Mogućnosti su velike, posla je puno, a polje rada široko. 

Na raspravi nakon radionice sudionici su se jednoglasno složili kako važnost Savjeta mladih još uvijek nije prepoznata u zadovoljavajućoj mjeri, ni sa strane JLP(R)S  niti od strane mladih.

Na radionici je ispred Vukovarsko – srijemske županije sudjelovala viši stručni suradnik za mlade UO za sport, mlade i demografiju, Zlata Gilja.  

Ispis
Vrh