Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Udruga Academus godinama radi na sprječavanju nasilja među mladima

  • 26. rujna 2018.
  • Ostalo
fullscreen Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića
Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića

U Andrijaševcima, mjestu nadomak Vinkovaca, od 28. do 30. rujna,  održati će se 7. po redu humanitarna manifestacija „Pjesmom i sportom protiv nasilja u spomen na Josipa Klasnića“, a u organizaciji lokalne udruge Academus.

Manifestacija se organizira u spomen na mještanina Josipa Klasnića, žrtvi maloljetničkog i vršnjačkog nasilja, tragično preminulog 2008. godine. Ova manifestacija posebno je značajna proteklih dana zbog nedavnog fizičkog sukoba u središtu Vinkovaca, u kojemu je skupina mladića pretukla i nanijela teške i po život opasne ozljede Ivanu Mikuljanu, mladiću iz Andrijaševaca.

Upravo zbog takvih nesretnih događaja cilj ove manifestacije je, kako ističu u Udruzi, osvješćivanje i educiranje mladih o problemu maloljetničkog i vršnjačkog nasilja koje je često prisutno u našem društvu.

Stoga, članovi udruge Academus, koja okuplja mlade ljude s područja Općine Andrijaševci u svrhu podizanja kvalitete života, nastoji ovom manifestacijom ponuditi dodatan sadržaj u Općini kako bi se djeca i mladi kroz sportske, zabavne, društvene i edukativne aktivnosti povezivali i družili. Svake godine nastoji se ponuditi što bogatiji i kvalitetniji program, pa se tako organiziraju sportska natjecanja u nogometu, uličnoj košarci, rukometu, paintballu, natjecanja u kuhanju fiša, edukativna predavanja i radionice o nenasilju, plesne radionice, koncerti domaćih estradnih zvijezda, i posebno zanimljiva Tamburaška večer na kojoj dobrovoljno nastupaju brojni tamburaški sastavi s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Najveću potporu manifestaciji daje lokalna samouprava i sponzori, te brojne lokalne udruge, poduzetnici, ugostitelji i pojedinci koji se uključuju u njenu organizaciju. Ovoj akciji podršku daje i Vukovarsko-srijemska županija sudjelujući na manifestaciji koja je humanitarnog karaktera, a prihod od manifestacije dodjeljuje se potrebitim obiteljima s područja Općine – obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju ili obiteljima s više djece slabijeg imovinskoga stanja. Ovogodišnji prihod donirat će se obitelji Ivana Mikuljana, odlučeno je u Udruzi.

 

U sklopu ove manifestacije održati će se

 

Edukativno predavanje

za mlade i njihove roditelje na kojem će biti riječi

o posljedicama rizičnog ponašanja što u većini slučajeva dovodi i do nasilja

 

u petak 28. rujna 2018. godine, s početkom u 18,00 sati,

u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Rokovcima- Andrijaševcima.

 

Predavanje organizira Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije, te će za sve mlade biti osigurani reklamni materijali. Sve sudionike edukacije pozdraviti će zamjenik župana Josip Dabro, a predavači su:

-         Matea Mauer, mag.psych, Zavod za javno zdravstvo – članica Povjerenstva

-         Mirna Marić, službenica za prevenciju PU Vukovarsko-srijemske županije – članica Povjerenstva.

Ispis
Vrh