Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme

  • 10. veljače 2020.
  • Turizam i kultura
fullscreen U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (1).jpg U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (1).jpg
U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (1).jpg
fullscreen U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (2).jpg U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (2).jpg
U Županji održan 15. glazbeni festival Šokačke pisme (2).jpg

Tradicionalni festival tamburaške glazbe održao se u dvorani „Mladost“ u Županji.

Ove godine predstavljene su 22 nove tamburaške pjesme, a proglašena je i najslušanija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala. Odluku o najslušanijim pjesmama s prošlogodišnjeg festivala donijeli su glazbeni urednici brojnih radijskih postaja i slušatelji a ne prosudbeni žiri.

Član Organizacijskog odbora festivala Šokačke pisme i voditelj festivala  Ivica Oršolić  objavio je kako su tri najslušanije pjesme festivala 2019. godine pjesma „Dva prozora“ TS Salaš, pjesma „Ti si ta“ Stjepana Jeršeka-Štefa i pjesma „Kuća“ Berde Banda.

Novost glazbenog festivala ove godine  je priznanje za poseban doprinos u očuvanju tradicijske kulture i šokačke baštine koje je uručeno  Zvonku Bogdanu kao jednom od onih koji su svoj život posvetili tamburi i tamburaškoj glazbi.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije festivalu je nazočio i nagrade uručio pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju i zamjenik gradonačelnika Županje Kruno Šarić.

Ispis
Vrh