Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru svečano otvoren 11. Vukovar film festival

  • 21. kolovoza 2017.
  • Obrazovanje
fullscreen U Vukovaru svečano otvoren 11. Vukovar film festival U Vukovaru svečano otvoren 11. Vukovar film festival
U Vukovaru svečano otvoren 11. Vukovar film festival
izvor: www.facebook.com/HrvatskiTelekom

Ovogodišnji 11. Vukovar film festival započeo je projekcijom mađarskog filma „Tijelo i duša“ redateljice Ildiko Enyedi, dobitnikom Zlatnoga medvjeda ove godine na Berlinaleu.

Svečanom otvorenju Festivala u Hrvatskom domu u Vukovaru, nazočio je zamjenik župana Damir Barna.

Festival je otvorila pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo naglasivši kako će publika imati priliku vidjeti filmove nagrađivane na najpoznatijim svjetskim festivalima te je istaknula:  -„Dovodeći prestižna ostvarenja europske i svjetske kinematografije ne samo u Vukovar nego i u susjedne gradove, ovaj Festival značajno sudjeluje u regionalnom, gospodarskom, kulturnom kao i turističkom razvoju kao važna kulturna manifestacija i pokretač razvoja Vukovarsko-srijemske županije.“

Direktor VFF-a Igor Rakonić koji je i najzaslužniji za uspjeh vukovarskog festivala, na svečanosti otvorenja je naveo:  - „Mislili smo prošle godine kako neće uspjeti premašiti 10. VFF ali smo to već ove godine uspjeli. Međutim, ništa ne pada s neba. Mi te filmove pratimo i po godinu dvije unaprijed, dogovaramo, pregovaramo… Tako i dobivamo festival koji je iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji“. Tom prigodom se zahvalio Vukovarsko-srijemskoj županiji koja daje potporu organizaciji i održavanju filmskog festivala.

Na 11. Vukovar film festivalu bit će prikazano ukupno 80 filmova iz 23 zemlje vezane uz Dunav, a projekcije će se održati u četiri grada (Vukovar, Osijek, Beli Manastir i Valpovo) i na 10 lokacija. Filmovi su podijeljeni u 13 kategorija, a među njima je i 20-tak filmova koji su bili prikazani na festivalima i Berlinu i Cannesu.

Ispis
Vrh