Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O

  • 02. prosinca 2021.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpeg U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpeg
U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpeg
fullscreen U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpg U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpg
U Vukovaru održano 4. studentsko prvenstvo u plivanju UniSport H2O.jpg

U organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i domaćina Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, po četvrti puta se održava UniSport H2O studentsko prvenstvo u plivanju i  vaterpolu, na vukovarskim bazenima.

Više od 100 studentica i studenata s devet visokoškolskih institucija Hrvatske svojim su nastupima danas otvorili akademsku sezonu 2021./2022., a pred sportski početak pozdravili su ih i obratili im se ministar obrane RH dr.sc. Mario Banožić, koji je ujedno i otvorio natjecanje, zatim predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza doc.dr.sc Zrinko Čustonja, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru dr.sc. Željko Sudarić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković te zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Ivan Sušac.

Nastupit će oko 150 studenata iz cijele Hrvatske. Predstavnici visokoškolskih institucija nadmetat će se u plivačkom dijelu prvog dana natjecanja.

Nastupaju Sveučilište u Splitu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić - Grad, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilište Sjever predstavnike imaju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u muškoj konkurenciji nastupit će još Sveučilište u Dubrovniku dok će kod plivačica nastupati studentice iz Zadra, koje su se prethodnih godina već okitile brojnim medaljama. 

Nakon otvorenja uručene su nagrade za 1. Memorijalno-humanitarnu utrku Mario Madžar.

Sutra, u subotu natjecanje se nastavlja utakmicama u vaterpolu gdje će nastupiti šest ekipa, a među njima i ekipa Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Ispis
Vrh