Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održana 28. sjednica GSV-a

  • 01. srpnja 2009.
  • Gospodarstvo, Ostalo
fullscreen U Vukovaru održana 28. sjednica GSV-a U Vukovaru održana 28. sjednica GSV-a
U Vukovaru održana 28. sjednica GSV-a

Gospodarsko-socijalno vijeće održalo je svoju 28. sjednicu na kojoj su birani predsjednik i dva dopredsjednika GSV-a Vukovarsko-srijemske županije, iznesena su izvješća o radu domova za stare i nemoćne osobe u Vinkovcima i Vukovaru, raspravljeno je i o stanju osoba treće životne dobi na području Vukovarsko-srijemske županije te se osvrnulo i na trenutnu gospodarsku situaciji u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Svaki socijalni partner je predložio svoje kandidate, te je jednoglasno prihvaćeno da predsjednik GSV-a Vukovarsko-srijemske županije bude župan Božo Galić dipl.ing., a dopredsjednici ispred sindikata gdin Nikola Kaselj i ispred poslodavaca gdin Augustin Božić.

U drugoj točki dnevnog reda ravnatelj Domova za stare i nemoćne osobe u Vinkovcima  gdin Ivan Martinec i ravnateljica Doma za stare i nemoćne osobe u Vukovaru gđa Željka Rajković upoznali su sa radom domova prisutne članove GSV-a, te istaknuli istu problematiku oba doma, a to je veliki broj zahtjeva za smještajem u domove koje nisu u mogućnosti prihvatiti jer su im kapaciteti u cijelosti popunjeni.

U trećoj točki dnevnog reda gdin Viktor Martini kao predstavnik umirovljenika u GSV-u Vukovarsko-srijemske županije iznio je problematiku osoba treće životne dobi koja je prisutna kako na području Vukovarsko-srijemske županije tako i cijele Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj gdin Nenad Jerković ukratko je iznio određene gospodarstvene pokazatelje o kretanjima u gospodarstvu na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh