Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održan sastanak na temu prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa

  • 21. svibnja 2010.
  • Ostalo
fullscreen U Vukovaru održan sastanak na temu prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa U Vukovaru održan sastanak na temu prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa
U Vukovaru održan sastanak na temu prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić, te zamjenica državnog tajnika Ivana Andrijašević  posjetili su jutros Vukovarsko-srijemsku županiju, te u uredu župana održali radni sastanak na kojem su nazočili zamjenik župana Željko Cirba i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

Državni tajnik je upoznao domaćine o tijeku prelaska na digitalno emitiranje televizijskih programa, jer se ovaj proces upravo završava u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kao što je poznato, 25. svibnja biti će ugašen analogni signal u našoj i u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji (tzv. D1 regija), pa će ukupno 10 hrvatskih županija, odnosno oko 450.000 kućanstava prijeći isključivo na digitalni signal.

Tijekom sastanka gosti su iznijeli sve prednosti digitalnog signala, pa će stanovnici naše županije moći uživati u boljem prijemu, kvalitetnijoj slici i tonu, većoj interaktivnost i još mnoštvu manjih poboljšanja koje će u prvom redu ovisiti o proizvođačima tv programa, budući da tehnički preduvjeti za to sada postoje.

Ispis
Vrh