Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru održan edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“

  • 12. listopada 2017.
  • Ostalo, Obrazovanje
fullscreen „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (1).JPG „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (1).JPG
„Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (1).JPG
fullscreen „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (2).JPG „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (2).JPG
„Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (2).JPG
fullscreen „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (3).JPG „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (3).JPG
„Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (3).JPG
fullscreen „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (4).JPG „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (4).JPG
„Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (4).JPG
fullscreen „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (5).JPG „Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (5).JPG
„Prevencija huliganizma i govora mržnje“ (5).JPG

U kinu „CineStar“ u Vukovaru upriličen je edukativni program "Prevencija huliganizma i govora mržnje", koju je organizirala Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz podršku Ravnateljstva policije i partnera policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg.

U sklopu programa uslijedila je projekcija filma „Heimspiel“ („Na domaćem terenu“), filma njemačke produkcije kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, a film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

Film je svojevrstan edukativan medijski paket, namijenjen preventivnom djelovanju u borbi protiv svih oblika nasilja. Namjera je da gledanjem filma, gledatelj proširi svoje dotadašnje poimanje pojma nasilja i osoba koje bi se mogle okarakterizirati kao nasilne.

Edukativnom programu nazočio je zamjenik župana Josip Dabro, koji je pozdravio sve nazočne i obratio se s prigodnim riječima, zatim zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, načelnik PP Vukovar Miro Bradić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Kruno Šarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković, kao i brojni predstavnici sportskih udruga i organizacija civilnog društva.

Ispis
Vrh