Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru je obilježena 22. obljetnica ustroja 4. bojne vukovarske, 3. gardijske brigade

  • 15. lipnja 2013.
  • Hrvatski branitelji

Prema riječima predsjednika istoimene udruge Pere Perića, postrojba je formirana je 15. lipnja 1991. godine u objektima  VUPIK-a između Sotina i Opatovca. Imala je 306 pripadnika od kojih su 84 poginula u obrani Vukovara, a njih 200 je ranjeno i mučeno u srbijanskim koncentracijskim logorima.  

U spomen na ovu postrojbu Hrvatske vojske i u počast njezinim poginulim pripadnicima i članovima obitelji hrabrih hrvatskih branitelja Udruga branitelja 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade, na čelu sa predsjednikom udruge Perom Perićem, organizirala je danas obilježavanje 22. obljetnice ustroja ove postrojbe.

Svečanost obilježavanja započela je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odavanjem počasti žrtvama polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom koju je predvodio gvardijan vukovarski fra Gordan Propadalo.

Počast su odali izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Predsjednika Hrvatskoga sabora, ministra branitelja,  predstavnici 4. bojne 3 vukovarske brigade ZNG-e Pero Perić i Ivica Anđelić Doktor , a u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, vijenac je položio predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

Sveta misa za poginule služena je u crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon toga su u Pastoralnom centru sv. Bono uručene monografije obiteljima poginulih i umrlih branitelja pripadnika 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade, a njezino predstavljanje se održalo 26.travnja ove godine u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

Ispis
Vrh