Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vinkovcima održan Stručni skup učitelja i pedagoga na temu "Škola za život"

  • 12. listopada 2018.
  • Obrazovanje
fullscreen Stručni skup učitelja i pedagoga na temu Škola za život Stručni skup učitelja i pedagoga na temu Škola za život
Stručni skup učitelja i pedagoga na temu Škola za život

Hrvatsko pedagoško-književni zbor Ogranak Vukovarsko – srijemske županije održan organizirao je u Vinkovcima Stručni skup učitelja i pedagoga na temu “Škola za život”, u svrhu stručnog usavršavanja i unaprjeđivanja odgoja i obrazovanja, za odgajatelje i prosvjetne djelatnike u našoj županiji.

U radu skupa sudjelovale su pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj i viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge i predstojnica podružnice Osijek Ivana Biljan.

Sve nazočne na skupu pozdravio je zamjenik župana Josip Dabro te je rekao:  -"Program "Škola za život" je uveden za uspostavljanje usklađenoga i učinkovitoga sustava odgoja i obrazovanja koji će, siguran sam, djeci i mladima osigurati praktično znanje, te ih osposobiti za izazove suvremenog život u svijetu rada. Potrebno je stoga trajno promišljanje i razmjena mišljenja svih sudionika uključenih u ovaj eksperimentalni program obrazovanja naše djece, i u tome imate našu podršku te vam želim puno uspjeha u radu."

Sudionike je pozdravio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Svim nazočnim učiteljima i pedagozima škola s područja Vukovarsko – srijemske županije istaknuto je kako je potrebno zaštititi struku, zaštititi sve koji rade s djecom, budući se događaju situacije s incidentima, koji se proizvode sa ciljem bolje prodaje medijskog prostora.

Navedeno je kako naša Županija pa tako i Grad Vinkovci, ali i ostale JLS,  kroz razne projekte, u okviru svojih mogućnosti, pomažu učenicima.

O novostima i aktualnostima iz cjelovite kurikularne reforme, kao i dojmove iz eksperimentalnog programa “Škola za život” koji je započeo prije mjesec dana iznijela je pomoćnica Kralj rekavši: “U našim eksperimentalnim školama reforma je već počela i tu je puno novina, od eksperimentalnih nastavih materijala, mobilnih uređaja, odnosno tableta, ali i ono što je najvažnije drugačijih metoda podučavanja, vrednovanja kojima se zaista mjenja kvaliteta u našem sustavu", te najavila kako sljedeći mjesec počinju pripreme za frontalnu implementaciju te će se ona za godinu dana provoditi u svim našim osnovnim i srednjim školama. 

Na samom početku skupa prigodni program izveli su učenici, odnosno zbor Osnovne škole Josipa Kozarca Vinkovci, pod ravnanjem Zdenke Ivanković.

Ispis
Vrh